25. 10. 2021.
U čamcu švercali 6,7 kg droge iz BiH u Hrvatsku!

U čamcu švercali 6,7 kg droge iz BiH u Hrvatsku!

U čamcu švercali 6,7 kg droge iz BiH u Hrvatsku!

Nešto ranije policajci su uočili muškarca (46) koji je čamcem ilegalno prešao riječnu državnu granicu na bh. stranu. No, kada se vraćao nazad uhapšen je a u čamcu je pronađena vreća s paketima ukupno 6,7 kg marihuane, koja je trebala biti ilegalno ‘dilana’ na ilegalnom tržištu narkotika Slavonskog Broda i okoline.

“Vrijednost zaplijenjene droge je oko 14.000 eura. To je najveća ovogodišnja zapljena droge na graničnom području PU brodsko-posavske”, rekla je na vanrednoj konferenciji za novinare u utorak u podne Mira Voloder, voditeljka Službe za granicu PU brodsko-posavske.

Za ovaj pokušaj 46-godišnji muškarac krivično će odgovarati zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, za isto krivično djelo biće prijavljen i njegov 21-godišnji pomagač koji mu je vreću s drogom pomogao utovariti u čamac na obali save Bosne i Hercegovine.

Policija je pretražila prostorije doma 46-godišnjaka na području opštine Klakar i tom prilikom pronašla skrivenih 5 spremnika za automatsku pušku, 249 komada streljiva kalibra 7.62×39 mm, 342 komada streljiva kalibra 7.9 mm, 28 komada tzv. manevarskog streljiva kalibra 7.9 mm, 73 komada lovačkih patrona kalibra 20 i 16 mm, gumenu palicu, kuburu ručne izrade kalibra 16 mm i lovačku pušku podrezane cijevi.

Osim za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, 46-godišnjak će biti krivično prijavljen i za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih naprava.

Izvor: 24sata.hr

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender