Upucan jedan od vođa “Zabranjenih”

Upucan jedan od vođa “Zabranjenih”

Upucan jedan od vođa “Zabranjenih”

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura izjavila je Tanugu da je 27-godišnji mladić ranjen sinoć oko 23.10 na uglu ulica Radoja Prvulovića i Braće Lukić u Železniku. Prema njenim riječima on je zadobio prostrelnu ranu u predjelu desne butine, a prevezen je u Institut za ortopediju na Banjici.

Međutim, kako B92 nezvanično saznaje radi se o Alenu Kostiću, jednom od najpoznatijih navijača fudbalskog kluba Partizan, koji pripada grupi “Zabranjeni”. Ta grupa navijača Partizana smještena je na istočnu tribinu i skoro uvijek učestvuje u tučama sa navijačima Crvene zvezde, ali i sa suparničkim taborom, grupom “Alkatraz”.

O njemu je svojevremeno bilo riječi u emisiji B92 “Insajder”, u serijalu koji se bavio upravo huliganima “(Ne)moć države”. Alen Kostić je, prema podacima do kojih je došla ekipa “Insajdera” rođen 1986. godine, a do 2006. protiv njega je podneto 14 krivičnih prijava za teška krivična djela.

“Još 2004. godine bio je osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih povreda. Naime, on je na improvizovani košarkaški teren u naselju Čukarička padina došao sa grupom od oko dvadesetak osoba, većina ih je nosila obilježja navijača Partizana, u rukama su imali metalne šipke, bejzbol palice, drvene letve, staklene flaše i noževe. Na terenu je desetak osoba igralo košarku ili su sjedile na obližnjim klupama. Među njima bilo je i maloljetnih osoba. Bez ikakvog razloga napali su prisutne. Alen Kostić je imao nož u ruci i napao je maloljetnog F.D, kojem je nožem probijena plućna maramica. M.D. uboden je u predjelu desnog grudnog koša. N.G. dobio je ubod u predjelu vrata, a L.L. je dobio posjekotinu na desnoj nadlaktici. Poslije toga, grupa napadača se razbježala. Kod većine povrijeđenih konstatovane su teške tjelesne povrede, opasne po život”, objavljeno je u serijalu “Insajdera”, koji je emitovan 3.12. 2009.

Neki mediji navode i da se trenutno protiv njega pred Višim sudom u Beogradu vode svega četiri postupka, od kojih nijedan nije okončan, osim slučaja utakmice u Subotici, za šta je krajem januara ove godine oslobođen.

Takođe, Kostić je nedavno izašao iz zatvora u kom je bio zbog pokušaja ubistva metalnom štanglom.

Ovaj napad dolazi dva dana poslije Vječitog derbija na kojem su se ponovo sukobile dvije zaraćene frakcije navijača Partizana – Zabranjenih i Grobara 1970. Podsjetimo, prije desetak dana, u dva odvojena sukoba u Beogradu, ubijeni su Vladimir Živković zvani Vlaja, član navijačke grupe “Zabranjeni” dok je u centru grada u kafiću “Penzija” ubijen Vladimir Lukić, navijač FK Rad i član neonacističke grupe “Odred 18”, podsjeća portal Mondo.
Izvor: B92

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender