24. 10. 2021.
5 razloga zašto žene vole bradate i brkate muškarce

5 razloga zašto žene vole bradate i brkate muškarce

5 razloga zašto žene vole bradate i brkate muškarce

Mjesec novembar je međunarodni brkati mjesec.

Istorija brada i brkova

S obzirom da se trendovi mijenjaju velikom brzinom samo je pitanje vremena kada će se istorija ponoviti. Naime, brada i brkovi nekada su bili simbol moći. U srednjem vijeku je tako postojalo nepisano pravilo koje govori kako je dotaknuti bradu drugog muškarca bila velika uvreda. Isto tako gotovo da nije postojao kralj koji se nije dičio svojim dugim dlakama na licu.

Bradati i brkati opasni momci

Jedno istraživanje je pokazalo kako 98 posto muškaraca s Forbesove liste 100 najbogatijih nema bradu. No isto tako čak 98 posto svjetskih motorista, kauboja, ratnika i ostalih ‘zločestih momaka’ ima ili je imalo bradu ili brkove. S obzirom da žene vole loše momke, ne moramo više ništa reći…

Moć bradatih muškaraca

Nekada je muškarac s bradom bio simbol mudrosti. Naučnici tvrde da ta činjenica drži vodu i dan danas. Naime, istraživanje je pokazalo kako žene u kriznim situacijama imaju više povjerenja u bradate i brkate muškarce. Naučnici taj fenomen povezuju s mudrošću i zrelošću koje simbolizuju dlake na licu.

Trodnevna brada

Istraživanje je pokazalo kako žene ‘padaju’ na trodnevnu bradicu kakvu obožava nositi George Clooney i smatraju kako je jako seksi što potvrđuje i anonimni citat: ‘ Ljubiti muškarca s bradicom je kao odlazak na piknik. Nije nam problem prošetati kroz visoku travu da bi došle do super cilja.’

Žene vole zrele muškarce

Objavivši u anketi, u kojoj su učestvovale samo žene, četiri fotografije istog muškarca u različitim fazama puštanja brade i to od friško obrijane pa sve do prave, guste brade rezultati su bili vrlo zanimljivi. Naime, više od pola žena za najljepšu fotografiju odabralo je onu s bradom od desetak dana.

Izvor: Zadovoljna.hr

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender