22. 10. 2021.
Građani vjeruju medijima u Srpskoj

Građani vjeruju medijima u Srpskoj

Građani vjeruju medijima u Srpskoj

Istraživanje koje je sprovedeno od 24. do 28. oktobra na uzroku od 1.005 stanovnika pokazalo je da građani Republike Srpske najveće povjerenje imaju u Radio-televiziju Republike Srpske i BN televiziju, kojima uglavnom vjeruje 45 odsto stanovništva, s tim da 30 odsto ispitanih u potpunosti vjeruje BNTV, u odnosu na 17 odsto onih koji u potpunosti vjeruje RTRS.

Poslije RTRS i BNTV, građani uglavnom vjeruju Alternativnoj televiziji, dok najmanje povjerenja imaju u Federalnu TV, BHTV i Pink BiH.

Što se tiče medija iz FBiH, 33 odsto ispitanika uopšte nema povjerenje u te medije. Prema ovom istraživanju, 32 odsto ispitanika uglavnom nema povjerenja u FTV, a sličan rezultat istraživanja je i kada je u pitanju BHTV jer u informacije te medijske kuće 31 odsto ispitanika uopšte nema povjerenja, dok 34 odsto uglavnom nema povjerenja, a samo je četiri odsto onih koji u potpunosti vjeruju ovom javnom servisu, pokazali su rezultati “Ipsos” istraživanja.

U Pink televiziju 22 odsto stanovništva uopšte nema povjerenje. Prema dobijenim podacima, 28 odsto je ispitanih koji uglavnom ne vjeruju ovoj medijskoj kući, a samo je sedam odsto onih koji im u potpunosti vjeruju.

Kada su u pitanju štampani mediji, ispitani građani RS najviše povjerenja imaju u “Blic”, “Glas Srpske” i “Press RS” pa tako 46 odsto ispitanih uglavnom vjeruje “Blicu”, 43 odsto “Glasu Srpske” i 42 odsto “Pressu RS”.

Ispitani građani povjerenje imaju i u “Politiku” i “Nezavisne novine”, kojima uglavnom vjeruje 35 odsto ispitanih građana.

Što se tiče printanih medija, po deset odsto stanovnika u potpunosti vjeruje “Glasu Srpske”, “Blicu” i “Pressu RS”, dok potpuno povjerenje u “Politiku” ima sedam odsto anketiranih, a slijede ih “Nezavisne novine” koje prenose ovo istraživanje.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender