25. 10. 2021.
Kina: Novi napad, serija eksplozija

Kina: Novi napad, serija eksplozija

Kina: Novi napad, serija eksplozija

Eksplozije su najvjerovatnije izazvane malim bombama kućne izrade čija je razorna moć pojačana metalnim kuglicama.

Policija je potpuno blokirala oblast oko zgrade, saopšteno je da su pronađeni ostaci sedam eksplozivnih naprava, kao i veliki broj metalnih kuglica, ali zvaničnici zasad nisu davali više detalja o tome u kom smijeru ide istraga.

Prema zvaničnim informacijama, do napada je došlo u 7 i 40, bombe su bile postavljene u žardinjerama ispred zgrade, a oštećeno je više od 20 vozila. Od osam povrijeđenih osoba, jedna je zadobila teže povrede.

“Bilo je nekoliko detonacija, prouzrokovanih malim eksplozivnim napravama u blizini pokrajinske partijske komiteta u Tajuanu glavni grad severne provincije Šansi”, navela je lokalna policija na društvenim mrežama.

Na objavljenim fotografijama se vidi dim koji je obuhvatio široku aveniju gdje se nalazi kancelarija vladajućih komunista, kao i vozila sa razbijemim prozorima i probušnim gumama i vatrogasna vozila koja su parkirana ispred zgrade sa oštećenjima.

U Kini je od prošle nedjelje pojačan nivo bezbjednosti zbog, kako je saopšteno, terorističkog napada na Trgu Tjenanmen kada je automobil uletio u grupu turista, kada je stradalo pet ljudi, a povrijeđeno 40.

I tada se čekalo više sati da vlasti objave broj stradalih i daju više informacija o slučaju, koji je kasnije pripisan islamističkim ekstremistima sa sjeverozapada Kine.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender