Nastava u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” normalizovana

Djeca u Kuljanima od sutra u školi

Nastava u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” normalizovana

“Upoznali smo direktora škole Nikolu Kudru o našoj inicijativi za njegovu smjenu i razlozima, što je on dostojanstveno prihvatio, svjestan njene opravdanosti”, istakao je Mutabdžija nakon posjete ovoj školi.

On je dodao da školski odbor, prema zakonu, ima 15 dana da se izjasni o inicijativi Ministarstva. “Učitenjica koja je djeci do sada predavala predavaće i do završetka konkursne procedure, a niko ne može vršiti pritisak na komisiju ili rukovodstvo škole pri izboru nastavnika”, naglasio je Mutabdžija.

On je istakao da su roditelji pozdravili jučerašnju inicijativu Ministarstva za smjenu direktora škole.

Roditelji učenika četvrtog razreda u područnom odjeljenju OŠ “Jovan Dučić” u Kuljanima od petka, 1. novembra, nisu puštali djecu na nastavu i održali su protest ispred ove ustanove, jer su im učiteljice za tri godine mijenjane devet puta.

Mutabdžija je, nakon jučerašnjeg sastanka sa roditeljima učenika četvrtog B razreda ove škole, rekao da je prosvjetna inspekcija utvrdila da u uslovima konkursa nije bilo navedeno da li se u radni odnos prima lice sa radnim iskustvom ili pripravnik i da će se nakon njegovog ponovljanja novi nastavnik zaposliti na određeno vrijeme do kraja godine.

Ovu školu juče je posjetila i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender