25. 10. 2021.
Novak: Nisam znao da li ću izdržati

Novak: Nisam znao da li ću izdržati

Novak: Nisam znao da li ću izdržati

Srpski teniser nije bio siguran da li će fizički izdržati cijeli meč jer je prije samo dva dana igrao naporno finale Mastersa u Parizu, ali je počeo odbranu titule u Londonu pobjedom – 6:4, 6:7, 6:2.

Đoković je ponovo pokazao da je preuzeo dominaciju u duelima sa Federerom i sada je smanjio na 16-15.

„Ovo je vjerovatno najteži start turnira koji sam mogao da dobijem, posebno zbog rasporeda. Prije dva dana sam igrao finale u Parizu, a sada igram ovdje gdje je on u prošlosti imao vrhunske rezultate, osvojio je nekoliko titula.

Znao sam da će biti teško. Ali nisam znao kako ću fizički izdržati. Takođe u Bersiju je bila brža podloga. Morao sam da se adaptiram na sve to, ali zadovoljan sam svojom igrom.

Naravno, Rodžer se sve vrijeme borio. Drugi set je bio veoma neizvjestan, nisam bio zadovoljan servisom. Praktično sam igrao bez servisa tokom cijelog drugog seta. Ali u trećem setu sam servirao dobro kada mi je bilo najpotrebnije. Jednostavno, srećan sam da sam prevazišao ovaj izazov.“

Sljedeći meč igraš protiv Del Potra. Igrali ste finale Šangaja…

„Pa razlika je što je ovo posljednja nedjelja u godini, ako ne računam finale Djivs kupa. Ovo je posljednja nedjelja ATP sezone. Svi smo umorni na ovom turniru, svi su došli nakon napornih sezona. Ali svi imamo posebnu dozu motivacije da odigramo dobro ovde, jer ovaj turnir je po svim standardima najveći nakon četiri Gren slema.

Dobro je što ću imati dan pauze, a sada sam saznao i da igram uveče što je sjajno. To je najbolji raspored koji sam mogao da dobijem u ovom trenutku. Daću sve od sebe da se oporavim i spremim za taj duel“, dodao je Đoković.

Danas od 15 časova nastavlja takmičenje 2. kolom A grupe, igraju Rafael Nadal i Stanislas Vavrinka.

/b92/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender