25. 10. 2021.
Partizan: Odstranimo huligane iz sporta

Partizan: Odstranimo huligane iz sporta

Partizan: Odstranimo huligane iz sporta

U Partizanu su razočarani saopštenjem Crvene zvezde koja je za incidente na stadionu okrivila isključivo navijače crno-bijelih.

Rukovodstvo Partizana apeluje ’na sve na državne organe, sportske organizacije i klubove da zajedničkim snagama odstranimo huligane iz sporta.’

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde do daljeg će kao domaćini igrati pred praznim tribinama svojih stadiona zbog incidenata na derbiju.

Takvo stanje biće na snazi sve dok ne bude donijeta odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja će hitno uslijediti poslije dobijanja dodatnih izvještaja.

Saopštenje crno-bijelih prenosimo u cjelini i bez izmjena:

„Poštovani navijači Partizana, ljubitelji fudbala,

Srpski fudbal je ponovo poslao u svet ružnu sliku o sebi. Kao i mnogo puta do sada posle „večitog derbija“ se ne priča o golovima, igri i igračima, već o incidentima, obračunima navijača na stadionu, ulicama i drumovima Srbije …

Razočarani smo saopštenjem našeg „večitog rivala“. Svaljivanje odgovornosti na navijače jednog kluba, zatvaranje očiju pred očiglednim i dubokim problemima ne vodi njihovom rešavanju, može da bude samo kontraproduktivno.

Ne želimo da polemišemo i licitiramo čiji su navijači bolji ili gori, ali moramo da podsetimo na „večiti derbi“ 08.04.2009. godine kada je na Stadionu Partizana spaljeno i uništeno 1.125 stolica na severnoj tribini, na 18.05. ove godine kada je spaljeno i uništeno 535 stolica, na utakmicu od 26.11.2011. godine kada su na stadionu „Crvene zvezde“ igrači Partizana gađani pirotehničkim sredstvima i u poluvremenu nisu mogli da dođu do svlačionice.

Tada se nije adekvatno reagovalo i lančano nasilje se nastavilo. Crna lista incidenata je, na žalost, dugačka. Budimo pošteni jedni prema drugima i priznajmo da je, da su se pravila strogo primenjivala, većina „večitih derbija“ u poslednjih petnaestak godina mogla da bude prekinuta, a neki nisu trebali ni da otpočnu.

Najveće žrtve ovog stanja su fudbalski sport i fudbalski klubovi, pokrenimo zajedničku akciju da onaj ko poseduje moć i sredstva, a to je država i državni organi, likvidira, uz našu pomoć, nasilje na sportskim borilištima. Uvereni smo da i naši sportski rivali iz FK „Crvena zvezda“ dele to mišljenje.

Ne slažemo se sa metodom pritiska na disciplinsku komisiju i takmičarske organe i pozivamo ih da incidente sa poslednjeg „večitog derbija“ sankcionišu u skladu sa propisima. Svako treba da bude svestan svoje odgovornosti i da prihvati zakonski izrečenu kaznu. Naravno, i propise i njihovu primenu u praksi treba menjati, jer trenutno jedino klubovi snose posledice nasilja na sportskim priredbama.

Priključujući se opštoj osudi svih incidenata koji su se dogodili na stadionu „Crvene zvezde“ i van njega, apelujemo na sve, pre svega na državne organe, sportske organizacije i klubove da zajedničkim snagama odstranimo huligane iz sporta.“

/B92, partizan.rs/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender