23. 09. 2021.
Razmotren izvještaj o MUP-u

Razmotren izvještaj o MUP-u

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić istakao je da je MUP institucija od vitalnog interesa za Srpsku. “Građani u Republici Srpskoj najviše vjeruju Policiji Srpske, što je za nas veoma važno”, rekao je Jovičić u republičkom parlamentu.

On je, u završnoj riječi, naglasio da je navedeni izvještaj sačinjen na osnovu podataka i činjenica, po evropskim standardima.

Govoreći o neriješenim ubistvima u Republici Srpskoj, Jovičić je rekao da je od 1996. do ove godine registrovano 60 neriješenih slučajeva, a da je do 2005. godine bilo 52 neriješena slučaja.

“Kada je riječ o ubistvu Milana Vukelića, ako bude potrebno pokrenuću inicijativu za formirnje novog istražnog tima, kako bi ovaj slučaj bio doveden do kraja”, dodao je Jovičić.

On je naveo da će se i dalje raditi na istraživanju ubistava nekadašnjeg načelnika Centra javne bezbjednosti /CJB/ Srpsko Sarajevo Željka Markovića, nekadašnjeg zamjenika načelnika CJB-a Srpsko Sarajevo Srđana Kneževića i direktora “Jahorina osiguranja” Riste Jugovića.

Jovičić je napomenuo da je u narednom periodu neophodno preduzeti mjere da bi se smanjio broj saobraćajnih nesreća u Srpskoj.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender