26. 09. 2021.
Dačić na skupu u Kosovskoj Mitrovici

Srbi na Kosovu u što većem broju da izađu na ponovljene izbore

“Ako ostane odluka Centralne izborne komisije /CIK/ da se izbori ponove samo na tri mesta, a Srbi iz severne Mitrovice ne izađu u dovoljnom broju, imaćemo Albanca za gradonačelnika”, rekao je Dačić novinarima poslije sastanka sa premijerom samoproglašenog Kosova Hašimom Tačijem, uz posredovanje visokog predstavnika EU Ketrin Ešton.

On je ocijenio da bi to izazvalo konflikte, možda čak i oružane, i u tom slučaju Srbija tu ne bi mogla mnogo da pomogne.

Istakavši da su razgovori sa Tačijem i Eštonovom bili uspješni, Dačić je rekao da su sve tri strane pozitivno ocijenile izlaznost Srba u prvom krugu izbora, uprkos incidentima na tri glasačka mjesta u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Tači je rekao da je dogovoreno da bude ponovljeno glasanje na samo tri mjesta u sjevernoj Mitrovici.

Eštonova je u saopštenju navela da su se Dačić i Tači saglasili o koracima za uspješno okončanje izbornog procesa i da će vlasti u Prištini odlučiti o specifičnim elementima tog procesa.

Sastanku u Briselu, koji je trajao dva časa, prisustvovao je i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

CIK je poništio glasanje na biračkim mjestima u Tehničkoj školi, Osnovnoj školi “Sveti Sava” i Medicinskoj školi u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender