25. 10. 2021.
“Srpska” traži izbore na 4 mjesta

“Srpska” traži izbore na 4 mjesta

Nepoznati napadači razbili su u nedjelju biračke kutije na tri glasačka mjesta u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici te su izbori prekinuti. U Centralnoj izbornoj komisiji Kosova dogovoreno je da se izbori ponište na ta tri mjesta.

Kostić je za agenciju Beta rekao da još čeka zvaničan stav CIK i da očekuje da će se danas u Briselu premijer i prvi potpredsjednik vlade Srbije Ivica Dačić i Aleksandar Vučić sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem dogovoriti da se izbori ponove u sve četiri opštine na sjeveru Kosova.

“Srpska” očekuje da se u četiri opštine “osiguraju dobri i bezbjedni uslovi kako bi svi građani mogli da mirno izraze svoju biračku volju i da više na tim prostorima ne bude atmosfere straha kakva je vladala na dan održavanja lokalnih izbora 3. novembra”, kazao je Kostić.

Po njegovim riječima, ne sme se više dozvoliti da raseljeni Srbi, koji su utočište našli u centralnoj Srbiji, budu ponovo šikanirani i zadržavani na administrativnim prelazima – kako je bilo u nedjelju, već im se bezuslovno mora omogućiti da na ponovljenim izborima ostvare sva svoja biračka prava po evropskim i svjetskim standardima.

Po podacima izbornog štaba “Srpske” kandidatu te inicijative za gradonačelnika Gračanice, Branimiru Stojanoviću, nedostaje još stotinak glasova za pobjedu u prvom krugu izbora.

Kazao je da je CIK do sada saopštio samo preliminarne rezultate.

“Mi zato čekamo da se prebroji još oko 500 uslovnih glasova i da posle toga CIK saopšti konačne rezultate jer smo ubijeđeni da je naš kandidat već pobijedio. Ukoliko, međutim, nekom ‘višom silom’ budemo morali u drugi izborni krug, spremni smo i sigurni u pobjedu našeg kandidata”, kazao je Kostić.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender