24. 10. 2021.
Taksisti ne dolaze u neke ulice

Taksisti ne dolaze u neke ulice

Taksisti ne dolaze u neke ulice

Najčešće ovakve pritužbe imaju građani koji žive u brdovitim dijelovima grada, kao što su Trla, Šibovi, pojedini dijelovi Lauša, Petrićevca i slično.

“Sama sam se uvjerila, ukoliko me dispečerka pita na koju adresu putujem, da obavezno kaže da nemaju slobodno vozilo, dok mi je mnogo veća šansa da dođem kući ukoliko me ne pitaju ništa”, kaže mještanka Ulice Dušana i Vlade Kopanje u naselju Lauš.

Jedan mještanin Petrićevca rekao je da ih je izgradnja zapadnog tranzita na neki način “odsjekla” od grada, pa taksisti, dok dolaze na pojedine adrese u ovom naselju, moraju da kruže duže, zbog čega prigovaraju putnicima.

Dragan Purišić, predsjednik Udruženja “Banjalučki taksi”, rekao nam je da u njihovom udruženju svi vozači koji su na raspolaganju preuzimaju vožnje, bez obzira na to u koji dio grada idu.

“Građani hoće da ih vozi taksi sa popustom od 50 odsto, a kada ne mogu naći vozila, pozivaju one s manje popusta. Problem tada imaju putnici u udaljenim dijelovima grada, ukoliko ne idu u centar, jer se ne isplati slati vozilo s velikim popustom u Vrbanju ili Zalužane, na primjer”, objasnio je Purišić.

Purišić je naglasio da je neopravdano svako odbijanje vožnje putnika u ulice koje su blizu grada ili u uzbrdici, jer svi putinci zaslužuju jednake taksi usluge.

Dragovan Petrović, sekretar Pokreta potrošača RS, kazao je da do sada nije bilo pritužbi od strane građana na odbijanje vožnje, ali da, ukoliko postoje problemi izbjegavanja da voze putnike u pojedine ulice, za takve propuste nema opravdanja.

Start dvije KM

Iako pojedini prevoznici u gradu rade sa popustima od 20, 30 ili čak i 50 odsto, građani tvrde da su te cijene u poređenju sa cijenama taksi prevoza u regionu previsoke. Startna cijena je dvije marke, dok za jedan kilometar vožnje putnici moraju da izdvoje od 1,50 do 1,80 KM.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender