25. 10. 2021.
Tretiraju me kao kriminalca

Tretiraju me kao kriminalca

Tretiraju me kao kriminalca

Srpski teniser suspendovan je na 12 mjeseci zbog propuštanja doping testa u aprilu ove godine.

Prethodno je Novak Đoković na konferenciji za novinare u Londonu okrivio ljude iz Svjetske antidoping agencije rekavši da rade neprofesionalno i da im više ne vjeruje.

„Tretiraju me kao kriminalca“, rekao je Troicki u direktnom uključenju za CNN objašnjavajući da mu je čak bilo zabranjeno i da bude u Areni tokom polufinala Dejvis kupa.

„Nije mi čak bilo dozovljeno ni da budem u Areni. Rekli su mi da ne mogu da prisustvujem, čak ni kao gledalac koji je kupio kartu za taj meč. Mnogo igrača je stalo iza mene i dalo mi podršku, to mi mnogo znači jer se nalazim u najtežem trenutku u karijeri.“

Troicki je prvobitno dobio 18 mjeseci suspenzije jer nije dao uzorak krvi na turniru u Monte Karlu, a nakon žalbe ta kazna je umanjena na 12 mjeseci. Srpski teniser tvrdi da mu je rečeno da može da propusti test jer se loše osjećao i ima fobiju od igala.

Troicki je priznao da je bio iznenađen kada je vidio da je Đoković u utorak govorio o njegovom slučaju u Londonu i dodao da mu podrška jednog od najboljih tenisera u istoriji mnogo znači.

„Nisam znao da će on to reći. Način na koji je to rekao mi zaista nevjerovatno puno znači. Imati podršku veoma dobrog prijatelja u ovom trenutku je sjajno i veoma sam mu zahvalan na tome. On je zaista moj iskreni prijatelj i sada sam se u to i uvjerio. Ali ne samo on već i drugi igrači – Jelena Janković, Janko Tipsarević i Rafa Nadal su takođe rekli lijepe stvari.“

/CNN, agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender