Zašto se Drina dala Lagumdžiji?

Zašto se Drina dala Lagumdžiji?

Slažem se sa premijerom Cvijanović da je energetika nacionalni interes Republike Srpske, pa zato pitam zašto se Drina dade u ruke /lideru SDP/ Zlatku Lagumdžiji”, izjavila je Pandurevićeva na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Prema njenim riječima, SDS očekuje da premijer Srpske pojasni kako je moguće da je 13. maja ove godine u Savjet ministara BiH stigao zahtjev Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske u kome se traži izjava Savjeta ministara BiH da se struja proizvedena na Srednjoj Drini, Gornjim Horizontima i još 15 malih hidrocentrala računa kao nacionalni cilj Italije.

“U toj izjavi se kaže da je riječ o tripartitnom sporazumu između Srbije, Italije i Republike Srpske i da je Srpska dala koncesiju za izgradnju tih hidroelektrana”, rekla je Pandurevićeva.

Ona je navela da je naprasno, dan uoči smjene ministara i zamjenika ministara iz reda SDS-a u Predstavničkom domu, iz kabineta premijera FBiH Nermina Nikšića u Savjet ministara BiH stigao dopis u kome se pokreće zajednička inicijativa za premijere Nikšića i Cvijanovićevu o pravljenju novog sporazuma o “Srednjoj Drini” u kome bi bila, ne više Republika Srpska, nego zajedno Srpska i FBiH.

Prema ovom sporazumu, tvrdi ona, Republika Srpska se odriče polovine svog učešća od 24 odsto, odnosno 12 odsto u korist Vlade FBiH, nakon čega je, kako kaže, SDP glasao za smjenu kadrova SDS-a.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender