17. 10. 2021.
Pobjeda “Srpske” u 3 opštine na sjeveru KiM

17. novembar prekratak rok za ponovno glasanje

Pantić je rekao da je odluka da se ponovljeni izbori u Kosovskoj Mitrovici održe 17. novembra “za žaljenje”, jer je narednih desetak dana nemoguće provesti adekvatne pripreme za održavanje novog kruga izbora, prenose beogradski mediji.

On je naglasio da bi međunarodna zajednica trebalo još jednom da razmisli o odgađanju termina za održavanje izbora, jer je 17. novembar “prekratak rok da bi se građanima, koji su uplašeni, na adekvatan način objasnila nužnost izlaska na birališta”.

I Ivanović smatra da je 17. novembar prekratak rok za organizovanje ponovnih izbora u Kosovskoj Mitrovici, ali da nema drugog izbora.

“Ili ćemo se angažovati i izaći na izbore i dobiti većinu kako bi priličilo sredini u kojoj Srbi čine 90 odsto stanovništva ili ćemo jednostavno izgubiti Skupštinu, ali i mesto gradonačelnika”, upozorio je Ivanović.

U Briselu je juče okončana najnovija runda dijaloga Beograda i Prištine o lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, a rezultat je ponavljanje glasanja na tri biračka mjesta u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i očekivanje da se ponovno glasanje održi prije 1. decembra, za kada je zakazan drugi krug izbora.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender