22. 10. 2021.
Amerikanci špijuniraju uz saglasnost domaćih vlasti

Amerikanci špijuniraju uz saglasnost domaćih vlasti

Amerikanci špijuniraju uz saglasnost domaćih vlasti

Lazanski je rekao da SAD nisu same u svom “špijunskom poslu” i da sve rade u koordinaciji sa “zemljom domaćinom”.

“Mislim da su oni to manje više znali, da su domaće službe, kontraobavještajne i obavještajne u Sarajevu znale za ove aktivnosti i sa njima to obavili”, istakao je Lazanski.

On je pri tom naglasio da Amerikanci nikom ne vjeruju, ni najbližim saveznicima, te da oni špijuniraju “apsolutno sve”.

Komentarišući navode britanskog dnevnika “Indipendent” da na prostoru Srbije nema špijunskih baza CIA i NSA, Lazanski je rekao da je njegov jedini odgovor na tu tvrdnju “veliki smijeh” i dodao da “SAD možda i nemaju potrebu da špijuniraju Srbiju, jer im Srbi jednostavno sve i sami kažu”.

Lazanski smatra da nema nekog posebnog razloga što je britanski dnevnik baš sada “lansirao” informacije o postojanju špijunskih baza u Sarajevu, Zagrebu, Prištini i Tirani, te naglasio da je lično nekoliko dana prije “Indipendenta” u beogradskoj “Politici” objavio fotografiju špijunske instalacije na Ambasadi SAD u Madridu.

“Sve se tu manje više znalo. Ništa tu novo nije. Otprilike da nije /Edvard/ Snouden to iznio u javnost i da nije bruka pukla, ne bi bilo ničega, ali pošto je to ovaj izneo u javnost – sada je to veoma teško sakriti”, zaključio je Lazanski.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender