25. 10. 2021.
Banjalučki aerodrom grca u dugovima

Banjalučki aerodrom grca u dugovima

Banjalučki aerodrom grca u dugovima

Već duže vrijeme redovni komercijani saobraćaj sa banjalučkog aerodroma obavlja samo jedna komercijalna kompanija – “BH Airlines” iz Sarajeva.

I pored svih ovih, ali i drugih problema, te činjenice da se aviosaobraćaj trenutno odvija u skromnom obimu, novoimenovani direktor “Aerodorma RS” Miroslav Janjić tvrdi da im je “poslovni cilj i vizija da u narednih pet godina postanu regionalni lider u zračnom saobraćaju u dijelu prihvata i otpreme putnika, prtljaga i robe, s ciljem približavanja te vrste saobraćaja korisnicima u RS-u i regionu”.

Utvrdio je da je to moguće ostvariti imajući u vidu povoljan položaj u odnosu na druge aerodrome u okruženju, blizinu granice s EU i afirmaciju niskotarifnih čarter-letova.

Janjić je na prvoj pres-konferenciji, nakon preuzimanja dužnosti, podsjetio da će 1. decembra biti uspostavljena svakodnevna aviolinija između Beograda i Banje Luke.

On je najavio da će predstavnici kompanije Wizz Air polovinom novembra posjetiti upravu banjalučkog aerodoroma kako bi se obnovili razgovori o mogućoj saradnji.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender