Budućnost Srba sa Kosova nije u rukama Beograda

Budućnost Srba sa Kosova nije u rukama Beograda

Dačić je rekao novinarima da će Srbima u Kosovskoj Mitrovici i u ovom dijelu pokrajine biti onako kako urade i da Beograd ni za šta neće biti kriv.

On je pozvao još jednom Srbe da izađu na izbore i dodao da je dobro to što 10.000 srpskih birača tačno zna koliko ih treba izaći da im Albanac ne bi bio gradonačelnik.

“Ako Srbi ne izađu, biće im onako kako su sami odlučili. Šta to nas briga. Oni odlučuju o svojoj sudbini i sudbini svoje dece. Zar misle da će Srbija i oko šest miliona Srba da žrtvuje budućnost zbog 10.000 onih kojima upravljaju Srpska radikalna stranka, `Dveri`, Demokratska stranka Srbije i `Obraz`“, rekao je Dačić.

On je upitao Srbe sa Kosova da li zaista misle da će opstati bez Srbije.

Govoreći o jučerašnjim razgovorima u Briselu, Dačić je naglasio da je veoma važno da naredni izvještaj koji će visoki prdstavnik EU Ketrin Ešton podnijeti o napretku odnosa Beograda i Prištine, bude pozitivan.

U Briselu je juče okončana najnovija runda dijaloga Beograda i Prištine o lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, a rezultat je ponavljanje glasanja na tri biračka mjesta u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici i očekivanje da se ponovno glasanje održi prije 1. decembra, za kada je zakazan drugi krug izbora.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender