25. 10. 2021.
Đoković – Del Potro (21h)

Đoković – Del Potro (21h)

Đoković – Del Potro (21h)

Prethodno se u drugom meču ove grupe od 15h sastaju Rišar Gaske i Rodžer Federer.

Novak će protiv Argentinca igrati 14. međusobni duel, a od prethodnih 13 dobio je 10. Posljednji meč odigrali su prije nekoliko nedjelja u finalu Šangaja kada je Đoković slavio poslije velike borbe.

Srpski teniser je u utorak, iako vidno umoran, počeo odbranu titule u Londonu pobjedom nad Rodžerom Federerom sa 2-1, a nakon meča rekao je da će pokušati da se fizički oporavi za duel sa Del Potrom. Argentinac takođe u ovaj meč ulazi nakon trijumfa na startu. U prvom kolu savladao je Gaskea u tri seta.

„Svi smo umorni na ovom turniru, svi su došli nakon napornih sezona. Ali svi imamo posebnu dozu motivacije da odigramo dobro ovde, jer ovaj turnir je po svim standardima najveći nakon četiri Gren slema. Dobro je što ću imati dan pauze, a sada sam saznao i da igram uveče što je sjajno. To je najbolji raspored koji sam mogao da dobijem u ovom trenutku. Daću sve od sebe da se oporavim i spremim za taj duel“, rekao je Đoković pred okršaj sa Delpom.

U drugom duelu ove grupe, odnosno prvom po rasporedu, Federer i Gaske nemaju pravo na grešku nakon poraza na startu.

Švajcarac će u svakom slučaju biti veliki favorit jer je dobio 10 od ukupno 12 međusobnih mečeva sa Francuzom. Posljednji put sastali su se prošle godine na Mastersu u Madridu kada je Federer lako slavio u dva seta, prenosi B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender