16. 10. 2021.
Liban neće priznati Kosovo

Liban neće priznati Kosovo

Liban neće priznati Kosovo

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, u razgovoru s predsjednikom srpskog parlamenta Nebojšom Stefanovićem, Žaber je naglasio značaj koji Liban pridaje Srbiji kao partneru u Evropi, uporedivši značaj Srbije sa značajem koji Liban pridaje odnosima sa Ruskom Federacijom.

Libanski ambasador je naglasio potrebu za češćim susretima i saradnjom na parlamentarnom nivou i ukazao na velike mogućnosti ekonomske saradnje, uključujući i investicije u Srbiju.

On je ocijenio i da su investicije u začetku i da je potrebna odgovarajuća sistemska podrška, koja uključuje i trajnije i operativnije rješenje problema izdavanja viza.

Stefanović je, kako je saopšteno, podsjetio na istorijske, tradicionalno prijateljske odnose dvije zemlje i izrazio očekivanje da će ukupni bilateralni odnosi, posebno parlamentarni i ekonomski, napredovati u narednom periodu.

Predsjednik Skupštine Srbije se zahvalio na istrajnosti Libana, koji je i u teškim trenucima bio uz Srbiju, i izrazio očekivanje da će, i pored finansijskih poteškoća, zemlja u bližoj budućnosti otvoriti ambasadu u Bejrutu.

Ocjenjujući da postoji veliki prostor za unapređenje svih vidova saradnje, Stefanović je rekao da će podržati svaku incijativu u tom pravcu.

Stefanović i Žaber su se saglasili i da je potrebno jačati i kulturne veze dvije zemlje i dogovorili dalje konkretne poteze u tom pravcu.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender