Ministarstvo civilnih poslova: Mehmedović zlonamjeran

Ministarstvo civilnih poslova: Mehmedović zlonamjeran

Ministarstvo civilnih poslova: Mehmedović zlonamjeran

Mehmedović je juče, odgovarajući na novinarsko pitanje da li su tačne informacije da je bio povezan s mudžahedinima u toku rata na području Tešnja, istakao da je Nović potpisao najviše državljanstava ovim licima.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH ističu da postupak prijema u državljanstvo, prema važećim propisima, vode nadležni entitetski organi.

“Ministarstvo civilnih poslova BiH prima zahtjeve za dodjelu državljanstva po posebnom osnovu, u skladu s članom 13 Zakona o državljanstvu Bosne i Hercegovine. To znači da građani koji smatraju da su od posebnog interesa i značaja za BiH podnose zahtjev za prijem u državljanstvo ovom ministarstvu.

Takav zahtjev biva proslijeđen Savjetu ministara BiH koji svaki slučaj razmatra pojedinačno i donosi odluku o prijemu u državljanstvo”, navedeno je u saopštenju Ministarstva civilnih poslova BiH. Takvih prijema u državljanstvo je u toku godine, stoji u saopštenju, svega desetak.

“Imajući u vidu navedeno, jasno je da ministar civilnih poslova BiH ni u kojem slučaju ne potpisuje i nije potpisao bilo kome rješenje o prijemu u državljanstvo”, poručuju iz Ministarstva.

Mehmedovićevu izjavu Ministarstvo civilnih poslova u potpunosti odbacije i smatra zlonamjernom i štetnom po ugled ove državne institucije.

Foto: Hapšenje Mehmedovića
/RTRS/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender