Priština pokušava da podijeli Srbe

Priština pokušava da podijeli Srbe

Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin i većina parlamentarnih stranaka ocijenili su da je izjava kosovskog ministra spoljnih poslova Envera Hodžaja da će Priština u drugom krugu lokalnih izbora južno od Ibra podržati Samostalnu liberalnu stranku i Savez kosovskih Srba dokaz da Priština želi da dijeli Srbe i da stekne vlast u većini opština.

Vulin je rekao da Priština najavom podrške određenim strankama u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu pokušava da dijeli Srbe “ali da ta podjela ne prolazi budući da su se Srbi svrstali tamo gde misle da im je mjesto”.

“Interesantno je da Priština, koja je zabrinjavala dolazak predsjedniku Vlade Srbije, prvom potpredsjedniku Vlade, meni pretila hapšenjem, sada govori da ima neke Srbe koje više ili manje voli”, napomeuo je Vulin.

Predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavu Hodžaja vidi kao još jedan razlog za opravadnost formiranje liste “Srpska”, dodavši da vjeruje da srpski narod neće dozvoliti da bude prevaren.

“Očigledno je želja Prištine da ujedini sve svoje snage da bi mogla da ima vlast u većini opština koje treba da čine Zajednicu srpskih opština, kako bi Priština mogla u naredne četiri godine da ostvari svoje interese. Poslije ovoga niko ne smije da ima dilemu da Srbi moraju da glasaju za listu Srpska”, podvukao je Drecun.

Poslanik SPS-a Dejan Radenković rekao je da je očigledno da ta podrška do sada bila skrivena, a da je ona danas postala politički transparentna i javna.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender