Zašto se žene lože na bradonje i brke?

Zašto se žene lože na bradonje i brke?

Zašto se žene lože na bradonje i brke?

Brada je simbol muževnosti na koji se lože mnoge pripadnice nježnijeg pola. Frajeri s bradom ženama su uglavnom seksepilniji i privlačniji od “glatkih” muškaraca, o čemu svjedoče mnoga istraživanja. Zbog čega je brada toliko moćno oruđe u zavođenju na koje padaju mnoge dame? Nekoliko je razloga.

Istorija brade i brkova

S obzirom na to da se trendovi mjenjaju velikom brzinom, samo je pitanje vremena kada će se istorija ponoviti. Naime, brada i brkovi nekada su bili simbol moći. U srednjem vijeku je tako postojalo nepisano pravilo koje govori kako je dotaknuti bradu drugog muškarca bila velika uvreda. Isto tako gotovo da nije postojao kralj koji se nije dičio svojim dugim dlakama na licu.

Brada2

Bradati i brkati – opasni momci

Jedno istraživanje je pokazalo kako 98 odsto muškaraca s Forbsove liste 100 najbogatijih nema bradu. No isto tako čak 98 odsto svjetskih motorista, kauboja, ratnika i ostalih “loših momaka” ima ili je imalo bradu ili brkove. S obzirom na to da žene vole “loše momke”, nema potrebe detaljisati.

Moć bradatih muškaraca

Nekada je muškarac s bradom bio simbol mudrosti. Naučnici tvrde da ta činjenica važi i dan-danas. Naime, istraživanje je pokazalo kako žene u kriznim situacijama imaju više povjerenja u bradate i brkate muškarce. Naučnici taj fenomen povezuju sa mudrošću i zrelošću koje simbolizuju dlake na licu.

Brada1

Trodnevna brada

Istraživanje je pokazalo kako žene “padaju” na trodnevnu bradicu kakvu obožava da nosi Džordž Kluni i smatraju kako je jako seksi, što potvrđuje i anonimni citat: “Ljubiti muškarca s bradicom je kao odlazak na piknik. Nije nam problem da prošetamo kroz visoku travu da bi došle do super cilja.”

Žene vole zrele muškarce

Anketa u kojoj su učestvovale samo žene sastojala se u tome da dame izaberu najljepšu od četiri fotografije istog muškarca u različitim fazama puštanja brade i to od friško obrijane pa sve do prave, guste brade. Rezultati su bili i više nego zanimljivi. Naime, više od polovine žena za najljepšu fotografiju odabralo je onu s bradom od desetak dana.

Izvor: Telegraf.rs/Zadovoljna

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender