14. 06. 2021.
Zelenaši zavili biznismena u crno

Zelenaši zavili biznismena u crno

Zelenaši zavili biznismena u crno

Optužnicu koja Lakića i Đukića tereti za zelenaštvo, a Mihajlovića za poslovnu prevaru, potvrdio je Osnovni sud u Bijeljini.

Đukić i Lakić su pozajmljivali novac sa velikim mjesečnim kamatama, a kada su dužnici zapadali u probleme sa vraćanjem novca upućivali su ih u mikrokreditne organizacije “No problem” i “Nova D” da podignu kredite i vrate im pare. Direktor ovih mikrokreditnih organizacija bio je Mihajlović sa kojim su Đukić i Lakić sarađivali.

Đukić je na taj način najviše novca izvukao od vlasnika preduzeća “Rankom inženjering” iz Bijeljine i bivšeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS Ranka Milića. U optužnici je navedeno da je Đukić od 1. februara 2006. do kraja 2010. godine posudio Miliću 70.000 maraka na pola godine uz mjesečnu kamatu od šest odsto. Milić više nije mogao da vraća dug kada su kamate narasle na 40.000 maraka. Đukić mu je tada predložio da u mikrokreditnoj organizaciji “No problem” podigne kredit od 40.000 maraka. Milić je to i učinio i sav novac dao Đukiću.

U optužnici se navodi da je Milić poslije toga nastavio da Đukiću isplaćuje 6.000 maraka mjesečno po osnovu kamate, a da je potom još dva puta podigao kredit od po 10.000 maraka kod mikrokreditne organizacije “Nova D” i novac dao Đukiću.

Tu Milićevim problemima sa dugom nije bio kraj, jer je Đukić od njega tražio da kao garanciju za vraćanje novca s njim zaključi ugovor o kupoprodaji stana, koji je bio u vlasništvu preduzeća “Rankom inženjering”. Milić je zaključio i taj ugovor, jer mu je Đukić prijetio da će imati problema sa njim ukoliko to ne učini. Iako je vraćao ogromne iznose, Milićev dug je vrtoglavo rastao i dostigao oko 300.000 maraka, pa je 22. juna prošle godine prijavio Đukića.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender