22. 10. 2021.
Revizori: Gradu Banjaluka mišljenje sa rezervom

U upravne odbore želi 346 kandidata

Konkursi su zatvoreni u srijedu, 6. novembra.

– Nakon što istekne period za dostavu prijava putem pošte, svaka od imenovanih komisija za izbor pregledaće pristigle prijave te obaviti intervjue sa kandidatima. Poslije toga, svaka komisija će napraviti rang-listu kandidata i dostaviti je gradonačelniku, koji je ovlašćeni predlagač – objasnili su u gradskoj upravi.

Dodali su da će prijedloge razmatrati i banjalučki odbornici.

Prema ranijim razgovorima u koaliciji SNSD-a, DNS-a i SP-a, pozicije u upravnim odborima mogle bi da budu raspoređene tako da dvije stranke koalicije, čiji kadar ne bude na čelu javnog preduzeća ili ustanove, imaju većinu u odboru.

Izbor članova školskih odbora takođe će zavisiti od dogovora koalicionih partnera. Ovim konkursom gradska uprava bira jednog člana svakog školskog odbora, dok po dva biraju savjeti roditelja, škola i Ministarstvo.

Grad Banjaluka objavio je 15. oktobra konkurse za popunu po pet upražnjenih mjesta članova upravnih odbora u javnim ustanovama Sportski centar “Borik”, Kulturni centar Banski dvor, Centar za socijalni rad, Centar za razvoj i unapređenje sela, Gradska razvojna agencija i Turistička organizacija grada. Tada je objavljen konkurs i za imenovanje članova školskih odbora, iz reda predstavnika lokalne zajednice.

Izvor: Glas Srpske

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender