19. 10. 2021.
”Kočićevo pero” za jesen Predragu Luciću

”Kočićevo pero” za jesen Predragu Luciću

”Kočićevo pero” za jesen Predragu Luciću

Iz Zadužbine “Petar Kočić Banjaluka – Beograd”, koja dodjeljuje nagradu, saopšteno je da je pobjednika izabrao žiri koji čine književnici Nikola Vukolić, Miljenko Jergović i Mladen Vesković.

Predsjednik žirija Nikola Vukolić rekao je da je svoj naum da se bavi pedagoško – andragoškim radom, Predrag Lucić riješio da realizuje kao sastavljač čitanki.

Prema njegovim riječima, autor je ovo djelo namijenio učenicima trećih razreda muzičkih, književnih i medicinskih škola.

“Ali, već od prve stranice, čitalac zapaža da one gusle u magli nose nagovještaj velikog apsurda, gorčine, zgroženosti nad vremenom i ljudima kojima je pljačka i otimačina postala jedino mjerilo sposobnosti”, istakao je Vukolić.

On je dodao da je autor ovim djelom posebno mjesto posvetio jeziku, koji više ne predstavlja lingvističko, nego isključivo političko pitanje, i odnosu nove kulture prema zatečenim vrijednostima prethodnog vremena.

Nagrada “Kočićevo pero” biće svečano uručena u petak, 15. novembra, u 11.00 časova, na centralnoj bini sajma “Interliber” u Zagrebu, a o laureatu će govoriti članovi žirija.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender