21. 10. 2021.
Mehmedović ometa istragu

Mehmedović naredio zakopavanje ilegalnog oružja?!

Oni tvrde da im je Mehmedović to naredio na kraju svog mandata na funkciji ministra unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog /ZDK/ kantona, piše “Dnevni avaz“.

Prema njihovim riječima, Mehmedović već mjesecima svjesno laže i obmanjuje javnost tvrdnjama da nema nikakve veze sa granatama pronađenim kod Tešnja.

Oni si kategorično odbacili tvrdnje da je riječ o vojnom oružju Armije BiH, ističući da su se sporne granate pojavile u Tešnju 1999. godine, a da je naredba za njihovo zakopavanje izdata 2000. godine.

“Zakopajte to za ne daj Bože”, navodno im je rekao Mehmedović.

Ahmić i Sinanović su dodali da je za ovo oružje morao znati i tadašnji načelnik policije ZDK Mujo Zekanović, ali nisu mogli da potvrde da je bilo namijenjeno za šverc.

Mehmedović nije želio da komentariše ove optužbe.

U petak, 1. novembra, na lokalitetu Trešnjev panj, na području opštine Tešanj, po dojavi građana, pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona i Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ pronašli su više od 600 granata kalibra 84 milimetra za bestrzajne topove.

Tokom jula ove godine istražioci Sipe su u okolini sela Kolaševići, takođe, kod Tešnja, pronašli 588 projektila za ručni bacač RPG, 589 barutnih punjenja za projektile, te 60 projektila za bestrzajni top.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender