27. 11. 2021.
Nasilnik iz Banjaluke uhapšen nakon dva mjeseca skrivanja

Nasilnik iz Banjaluke uhapšen nakon dva mjeseca skrivanja

Nasilnik iz Banjaluke uhapšen nakon dva mjeseca skrivanja

Plavšić, inače osuđivani nasilnik i piroman, početkom septembra ove godine sa dvojicom saučesnika napao je i opljačkao punicu Janju Ružičić u njenoj kući u Ulici Koste Jarića.

Policija je odmah uhapsila Plavšićevog saučesnika u razbojništvu Milana Beraka (20), kome je u međuvremenu određen pritvor.

Da stvar bude gora, Ružičićeva je u trenutku napada čuvala unuka, kojeg joj je dodijelio Centar za socijalni rad Banjaluka, s obzirom na to da mu je majka još ranije umrla, a otac i ujedno osumnjičeni Plavšić je višestruko osuđivani nasilnik i piroman. Nakon napada na punicu, Plavšić je ukrao 600 KM i pobjegao.

O kakvom napadu se radilo, govori podatak da je Plavšić nakon premlaćivanja skinuo punicu i ukrao joj novac koji je držala u grudnjaku i donjem vešu.

Iz CJB Banjaluka u petak je saopšteno da je Plavšić pronađen i uhapšen u četvrtak oko 22.25 u Donjoj Šnjegotini.

Uhapšen je na osnovu centralne potjernice koju je za njim raspisao Okružni sud u Banjaluci zbog izvršenog razbojništva.

Nakon hapšenja Plavšić je predan Sudskoj policiji RS, a zatim sproveden u pritvorsku jedinicu KPZ Banjaluka na Tunjicama.

Plavšić je posljednji put uhapšen u junu ove godine kada je brutalno premlatio pedesetosmogodišnjeg Marinka Kičića u Donjoj Šnjegotini. Plavšić je uoči brutalnog napada pušten iz zatvora u Doboju, gdje je služio višegodišnju kaznu zbog krađa i drugih krivičnih djela.

Plavšić je šakama i metalnom šipkom istukao Kičića nakon što mu je ovaj odbio posuditi novac. Nekoliko časova prije obračuna, Plavšić je od oštećenog uzeo i golf 2.

Plavšić je prije ovog batinanja u medijima spominjan u julu 2011. godine kada je zapalio porodičnu kuću i skrivao se od policije.

Mještani Donje Šnjegotine živjeli su u strahu više mjeseci, jer im je Plavšić zaprijetio da će zapaliti porodične kuće.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender