16. 10. 2021.
Novi režim saobraćaja u centru Banjaluke

Novi režim saobraćaja u centru Banjaluke

Novi režim saobraćaja u centru Banjaluke

Podsjećamo da će, u skladu sa ranijom najavom, od 10. novembra biti promijenjen režim odvijanja saobraćaja u centralnom gradskom području, odnosno u pomenutim ulicama.

U Srpskoj ulici, na dijelu od „Hipo banke“ do Ulice Nikole Pašića, biće promijenjen dosadašnji smjer odvijanja saobraćaja, dok će na dijelu od Ulice Nikole Pašića do Ulice Vase Glušca (kraj pekare „Manja“) – umjesto dosadašnjeg dvosmjernog, biti uveden jednosmjerni način odvijanja saobraćaja, sa dozvoljenim smjerom kretanja od centra grada. Novim režimom odvijanja saobraćaja Srpska ulica će dobiti kontinuitet (do sada je pola ulice bilo sa jednim, a druga polovina sa drugim smjerom kretanja vozila), a može se očekivati da ova ulica preuzme jedan dio saobraćajnih tokova koji idu ka Starčevici.

I u Ulici kralja Alfonsa XIII, koja je paralelna sa Srpskom ulicom, takođe će biti promijenjen smjer, kako bi bio ispoštovan osnovni princip da – ukoliko su dvije paralelne susjedne ulice jednosmjerne – one budu različitih smjerova, jer (u suprotnom) stanari ne bi mogli vozilom da dođu do svojih stanova.

U dijelu Srpske ulice (od Ulice Nikole Pašića do pekare „Manja“), u kojem će biti uveden novi jedosmjerni režim odvijanja saobraćaja, biće omogućeno uzdužno parkiranje na kolovozu, čime će biti riješen svakodnevni problem nepropisnog parkiranja, otežanog odvijanja saobraćaja i konfliktnih situacija.

Dosadašnji način parkiranja u ulicama Srpska, kralja Alfonsa XIII i I. F. Jukića ostaje isti (odnosno, na istoj strani kolovoza).
Pozivaju se građani da sve eventualne primjedbe, sugestije i prijedloge, vezane na novi režim odvijanja saobraćaja u pomenutim ulicama, jave na broj telefona 244-529, te dostave na e-mail: stambeno.komunalno@banjaluka.rs.ba ili u kancelarije 227 i 228 Administrativne službe Grada Banja Luka.

Iz Administrativne službe Grada mole građane da u početnom periodu primjene novog režima voze sa naročitom pažnjom, u skladu sa postavljenim znakovima.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender