Sačuvati uspomenu na poginule borce

Sačuvati uspomenu na poginule borce

Sačuvati uspomenu na poginule borce

On je povodom Mitrovdana – krsne slave Boračke organizacije Republike Srpske i Boračke organizacije Banjaluka, na groblju Sveti Pantelija položio vijence na spomenik palim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Naši sugrađani su položili živote za slobodu, mir i budućnost svih generacija na ovim prostorima. Grad Banjaluka se pridružio svečanostima povodom krsne slave i naša dužnost je da čuvamo uspomenu na ove ljude”, naglasio je Gavranović.

On je podsjetio da grad Banjaluka ulaže velike napore kako bi pomogao porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, navodeći da je u toku izgradnja 142 stana u naselju Ada za potrebe ove kategorije stanovnika.

Predsjednik Boračke organizacije Banjaluka Goran Rogić rekao je da se obilježavanjem Mitrovdana želi podsjetiti na sve borce Vojske Srpske koji su živote dali za Republiku.

“Oni fizički nisu sa nama, ali su uvijek u našim mislima. Ovim aktivnostima želimo pokazati da ih nismo zaboravili, da čuvamo njihovo djelo i da ćemo sačuvati ono što smo zajednički stvorili”, poručio je Rogić.

Poslije polaganja vijenaca, u Hramu Svete Trojice služen je parastos za poginule borce odbrambeno-otadžbinskog rata.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender