25. 10. 2021.
SNSD neće sutra odlučivati o funkcijama u Savjetu ministara?

SNSD neće sutra odlučivati o funkcijama u Savjetu ministara?

“Sa koalicionim partnerima nisu završeni razgovori i ne očekujem da ćemo sutra o tome odlučivati”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

On je podsjetio da Glavni odbor SNSD-a nije nadležan za isključivanje članova stranke.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da će DNS sa koalicionim partnerima, SNSD-om i SP-om, razgovarati o kadrovima koji bi trebalo da preuzmu funkcije u Savjetu ministara BiH.

“DNS nije zainteresovan za funkcije. Naš interes je da štitimo ustavni poredak na nivou BiH”, rekao je Pavić novinarima, ocijenivši da članovi DNS-a rade dobro na nivou BiH.

Na inicijativu SNSD-a, delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH su na sjednici u utorak, 5. novembra, smijenili ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH Mirka Okolića, te zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmilu Mitrović, svi kadrovi SDS-a. Odluku o smjeni kadrova iz SDS-a prethodno je donio i Predstavnički dom parlamenta BiH.

Delegati Doma naroda donijeli su i odluku o razrješenju predsjedavajućeg ovog doma Ognjena Tadića, a na njegovo mjesto izabran je delegat ovog doma iz SNSD-a Staša Košarac.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender