23. 09. 2021.
Srbija je uz Srbe na Kosovu

Srbija je uz Srbe na Kosovu

“Srbija je uz vas onoliko koliko to vi hoćete”, rekao je Vulin u Kosovskoj Mitrovici, gdje je prisustvovao obilježavanju Mitrovdana, krsne slave tog grada.

On je naglasio da je “neshvatljivo da Srbin udari na Srbina, kao što se dogodilo na dan lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji”.

Vulin je zapitao da li je moguće da Srbi ne vjeruju svom patrijarhu i državi, koji su im savjetovali da izađu na izbore, jer samo tako brane svoj i opstanak države Srbije.

“Moramo biti ujedinjeni oko svoje države, moramo verovati našem patrijarhu i našoj državi”, naglasio je Vulin, pozivajući Srbe da izađu na ponovljene izbore 17. novembra u Kosovskoj Mitrovici, te na taj način osvoje vlast u tom gradu, formiraju zajednicu srpskih opština i uspostave “temelje opstanka Srba i države Srbije na prostorima Kosova i Metohije”.

Obilježavanju Mitrovdana, krsne slave Kosovske Mitrovice, litiji i lomljenju slavskog kolača prisustvovalo je više od hiljadu vjernika. Litija, koju je predvodio Njegovo preosveštenstvo episkop raško-prizrenski Teodosije, kretala se od mosta na rijeci Ibar do Trga Šumadija, gdje je obavljeno lomljenje slavskog kolača.

Incidenata nije bilo, a o bezbjednosti je brinula Kosovska policijska služba.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender