26. 09. 2021.
Zlatni savjeti za brak iz daleke 1933. godine

Zlatni savjeti za brak iz daleke 1933. godine

Zlatni savjeti za brak iz daleke 1933. godine

Novine Reading Eagle 1933. godine su objavile rezultate istraživanja sa Univerziteta u Čikagu, u kojem se od ispitanika tražilo da definišu šta je za njih bračna sreća.

1. Što je duže udvaranje, veća je bračna sreća

Prije nije bilo moguće samo upoznati muškarca svog života i udati se za njega bez puno razmišljanja. Muškarci su morali dobro da se potrude oko svoje djevojke, pišu pisma i nose cvijeće, a ako bi pomišljali na brak, morali su da traže njenu ruku od oca. Brak je tada bio svojevrsna nagrada za kvalitetno udvaranje, a danas je nešto od čega sve veći broj muškaraca (i žena) bježi.

2. Sve ispod godinu dana smanjuje bračnu sreću

Veza koja je kraća od godinu dana umanjuje mogućnost bračne sreće. S ovim se slažemo: Prebrzo skakanje u brak otvara mogućnost velikog razočaranja. Ipak treba naučiti neke stvari o osobi kojoj se obavezujemo do kraja života prije nego što pristanemo na brak, jer mane i navike za koje nismo znali na početku mogu jako da umanje početnu sreću.

3. Tatin savjet zlata vrijedi

Očevi znaju najbolje, barem kada je u pitanju izbor partnera. Ima nešto u ovom savjetu: Kada bismo prepustile odabiranje partnera našim očevima, smanjio bi se broj žena koje su udate za loše momke. Ipak moramo priznati, sviđa nam se sloboda izbora koju imamo danas, piše Index.

4. Nemojte slušati mamu

Savjeti koje vam da mama ne garantuju srećan brak, barem ako je vjerovati članku iz 1933. Sreća je da su se vremena promijenila, danas izgleda da majke daju najbolje savjete o braku.

Šta mislite, da li su ovi savjeti jako zastarjeli ili se neki od njih još uvijek mogu primjenjivati?

Izvor: Nadlanu.com

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender