Istine i zablude u vezi sa trbušnjacima

Istine i zablude u vezi sa trbušnjacima

Istine i zablude u vezi sa trbušnjacima

Vježbe sa pilates loptom su mnogo bolje od vježbi na klupi?

Istina: Preko 2.000 radova na Univerzitetu Vaterlo iz Ontarija, pokazuju da su od svih vježbi: na podu, na klupi i sa pilates loptom, ove posljednje dva do tri puta teže i to, otprilike, za četiri puta. A teže je bolje. Statistika dovoljno govori za šta se treba opredjeliti.

Najnovija istraživanja donose senzacionalna otkrića: vježbe s loptom su za 21 odsto teže od ostalih i zato se ne treba zamarati na podu ili klupi – koristite pilates loptu i stvari će doći na svoje mjesto.

Najbolje je raditi vježbe za trbušnjake ujutru, kada je tijelo još odmorno i svježe?

Laž: Kičmeni pršljenovi dobijaju potrebne sokove i tečnosti upravo tokom noći. Stvar još ne stigne da se slegne, a vi ih odmah nakon buđenja opteretite vježbama. Do tri puta više mogućih povreda nastaje u ranim jutrnjim časovima, zato treba pričekati podne i onda se baciti na kontrakcije.

Ustajanje s ispravljenim nogama je pogubnije za leđa od ustajanja sa savijenim nogama?

Laž: Najnovija švedska istraživanja pokazuju da je opterećenje diskusa istovjetno u jednom i u drugom položaju. Razlikuje ih efektivnost: kada su noge ispravljene tokom vježbanja, to mnogo bolje djeluje na mišićnu masu od savijenog položaja, a opterećenje za kičmeni stub je istovjetno.

/mondo/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender