22. 10. 2021.
Kako osvježiti ofarbanu kosu

Kako osvježiti ofarbanu kosu

Kako osvježiti ofarbanu kosu

Njega kose je važna kada je u pitanju kosa tretirana raznim bojama i ostalim preparatima. Plava boja kose smatra se posebno osjetljivom i za razliku od svih ostalih zahtijeva više pažnje. Za plavu boju posebno su važne maske i šamponi na kojima piše da su napravljeni za tu boju. Onaj tren kada ste se odlučili na farbanje kose morate se okrenuti preparatima namijenjenima za razne boje, kako za crvenu tako i za crnu i smeđu boju kose.

Koliko vam se put dogodilo da ste primjetili kako vam boja nakon nekog vremena nema onaj željeni sjaj, a ne želite je opet tretirati bojama? Dobro je što postoji način da osvježite kosu prirodnim putem, bez hemikalija koji bi je još više uništili.

Zaljubljenik ste u smeđu boju kose i tamnije nijanse zbog čega ste odlučili ofarbati kosu u jednu od spomenutih nijansi. Sve osobe koje su obojile kosu u smeđu boju, mogu se poslužiti čajem od kadulje ili crnom kafom. Uzmite čaj ili kafu i isperite pomoću njih kosu.

Boju možete obnoviti uz pomoć maske koju ćete sami napraviti. Uzmite malo meda, pola šoljice jogurta i 4 kašičice kakaa u prahu. Sve pomiješajte i stavite na kosu. Nakon nekoliko minuta isperite.

Plavuše se bolje zabavljaju? Možda, zavisi od osobe do osobe, ali kao što je poznato, određena boja zahtijeva više pažnje. Za obnovu plave nijanse poslužite se čajem od kamilice. U čaj dodajte nekoliko kapi limuna. Nakon pranja isperite kosu u čudesnoj mješavini kamilice i limuna.

Imate li kod kuće cveklu i mrkvu? Ako imate vrijeme je da napravite smjesu koja će pomoći vašoj crvenoj boji kose. Uzmite nekoliko mrkvi i cvekle, narežite na komadiće i izmiksajte. Smjesi dodajte 2 male kašičice jogurta i 1 kašičicu meda. Kremu od cvekle držite na kosi oko sat vremena, a zatim isperite.

Izvor: Citaj.ba

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender