20. 10. 2021.
Pogrešne predstave o maskarama

Pogrešne predstave o maskarama

Pogrešne predstave o maskarama

Sada, gotovo čitav vijek po kreiranju maskare, postoje brojni načini za ostvarivanje vječite ženske želje – od nevjerovatno efikasnih maskara do implantata trepavica. Vi treba samo zavodljivo da trepćete! Ipak, mnoge žene danas imaju pogrešne predstave o korišćenju maskara, a mi vam otkrivamo pet najčešćih.

Pogrešno: Najbolje je da koristite višenamjensku maskaru koja definiše, produžava i čini trepavice punijim.

Tačno: Mnogo je bolje da kupite maskaru za jednu – specifičnu namjenu. Sastav maskare obično je takav da se mora žrtvovati jedan kvalitet na račun drugog i zato vizažisti često nanose nekoliko slojeva različitih maskara da bi postigli željeni rezultat: i dužinu i gustinu i uvijenost.

Pogrešno: Plavuše treba da koriste smeđu maskaru.

Tačno: Sve žene treba da koriste crnu maskaru, pogotovo plavuše! Svrha maskare jeste isticanja oblika očiju i definisanje trepavica. Dakle, njeni efekti moraju da budu uočljivi!

Pogrešno: Prije upotrebe maskare nekoliko puta morate da izvučete i uvučete četkicu u tubu, kako biste “uhvatili” potrebnu količinu proizvoda.

Tačno: Ukoliko to činite, na četkici će se nagomilati previše maskare koja će se brže sušiti. Osim toga, na trepavicama će se stvoriti grudvice.

Pogrešno: Povlačenjem četkice o ivicu tube uklonićete višak maskare sa vrha.

Tačno: Maskara koja ostane na ivici tube ponovo će završiti na četkici, zbog čega će se na trepavicama stvoriti grudvice. Mnogo je bolje da višak maskare uklonite pritiskajući četkicu između dva sloja papirne maramice.

Pogrešno: Jedino pomoću maskare za produžavanje trepavice postaju duže.

Tačno: Istina je da sitna vlakna u sastavu ovog tipa maskara neznatno produžavaju trepavice. Međutim, osim odgovarajuće maskare, podjednako je važan i tip četkice. One koje liče na češalj najefikasnije produžavaju. Ali, trepavice se potamnjivanjam već vizuelno izdužuju. Ukoliko želite da izgledaju primjetno duže, dovoljno je da namažete samo vrhove.

Pogrešno: Maskara nikada ne treba da se nanosi na donje trepavice.

Tačno: Obavezno stavljajte maskaru na donje trepavice, naročito kada želite da kreirate “smoky eye” izgled. Ipak, pripazite da se trepavice ne slijepe.

Pogrešno: Nanošenje maskare završni je čin šminkanja.

Tačno: Vizažisti savjetuju nanošenje jednog sloja maskare prije sjenke i korektora, a zatim još jedno po završetku šminkanja. Prvi sloj omogućava definisanje trepavica, dok se nanošenjem drugog sloja naglašava boja.

Pogrešno: Upotreba uvijača može da ošteti trepavice.

Tačno: Ukoliko pravilno koristite uvijač, nećete oštetiti trepavice. Razumljivo, ova spravica se koristi prije nanošenja maskare jer će se, u suprotnom, zalijepiti za trepavice i izvući će ih iz korijena.

Izvor: Life Content

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender