Tajfun usmrtio 1.200 ljudi

Tajfun usmrtio 1.200 ljudi

Zvaničnih procjena i dalje nema, ali iz svih izvora se čuju strahovanja da bi broj žrtava mogao biti daleko veći.

Filipinski Crveni krst procjenjuje da je više od 1.000 ljudi izgubilo život u priobalnom gradu Takloban i najmanje 200 u provinciji Samar koji su teško stradali u naletu jednog od najjačih tajfuna koji su ikada do sada pogodili Filipine.

2

Generalni sekretar Crvenog krsta Filipina Gvendolin Pang je rekla da je broj poginulih procijenjen na osnovu izvještaja tima Crvenog krsta u Taklobanu i Samaru koji su pretrpjeli najveća razaranja prilikom jučerašnjeg naleta tajfuna “Haijan”.

Ona je dodala da preciznije podatke o broju poginulih očekuje poslije prebrojavanja tijela u pogođenim područjima, prenio je Rojters.

Zamjenik generalnog direktora filipinske Agencije za civilno vazduhoplovstvo Džon Endrjuz je prenio riječi jednog pilota, koji je posvjedočio da se na ulicama Taklobana mogu vidjeti tijela žrtava.

3

Vojska i hitne službe su otpočele akcije spasavanja, ali im posao drastično otežava to što je oluja “odsjekla” struju i telefonske veze najugroženijim oblastima, kao i to što su aerodromi teško oštećeni.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender