Vlaga nagriza objekte

Vlaga nagriza objekte

Vlaga nagriza objekte

U nevladinoj organizaciji “Zdravo da ste” kazali su da je dodjela poslovnih prostora omladinskim organizacijama i udruženjima građana važna podrška grada, ali da je objekat u kojem su oni smješteni neuslovan.

– Dobili smo prostor u baraci koja je u lošem stanju. S obzirom na to da ga koriste djeca i mladi, on je vrlo neadekvatan jer se u hladnim danima teško zagrijava, a ljeti je jako vruće. Nedavno nam je krov prokišnjavao, ali smo uspjeli da ga popravimo – rekli su u “Zdravo da ste” i istakli da bi im novi prostor dobrodošao.

U Udruženju roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama i lica sa invaliditetom “Moja luka” kažu da se udruženje širi i da im treba veći prostor.

– S jedne strane smo zadovoljni ovim što imamo, jer je prostor, u suštini, uslovan. Imamo sve kao jedan stan, ali s obzirom na to da zbrinjavamo djecu koja su nepokretna, sa težim i višestrukim smetnjama, potreban nam je prostor koji je više prilagođen njihovim potrebama – kazala je izvršni direktor Udruženja “Moja luka” Gordana Adamović-Đorđević.

Iz Administrativne službe grada rekli su da je u gradskom vlasništvu ukupno 213 poslovnih prostora i šest javnih skloništa, od čega se 151 objekat koristi bez naknade.

– Na prostor koji grad dodijeli na korišćenje bez naknade plaća se samo PDV i režije, to jest struja i voda – rekli su iz gradske uprave i dodali da su u toku ove godine dodijeljena četiri takva prostora.

Pored iznajmljivanja objekata bez naknade, grad izdaje prostore i pod zakup. Na posljednjoj licitaciji u septembru, na kojoj se našlo 38 poslovnih prostora, šest je izdato u zakup.

– Za prvih devet mjeseci ove godine u gradsku kasu slilo se oko 711.000 maraka od zakupnine – rekli su u gradskoj upravi.

Zloupotreba

Građani su gradskoj upravi dojavili da se poslovni prostor, koji je dodijeljen na korišćenje Biciklističkom savezu, koristi u privatne svrhe. Iz Administrativne službe grada rekli su da je lokacija pregledana i da Biciklistički savez oprema pomenuti prostor.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender