22. 10. 2021.
NEODOLJIVE MINIJATURE: Najmanje i najslađe rase pasa (FOTO)

NEODOLJIVE MINIJATURE: Najmanje i najslađe rase pasa (FOTO)

NEODOLJIVE MINIJATURE: Najmanje i najslađe rase pasa (FOTO)

Čivava

Ova rasa koja potiče iz Meksika u proseku teži od 1,5 do 3 kilograma. Iako su čivave poznate po lošem ponašanju, istraživanja su pokazala da su za to uglavnom krivi vlasnici, koji umiju previše da razmaze svoje malene ljubimce.

2

Oni koji imaju čivave, uglavnom ih opisuju kao neobične, zabavne i jedinstvene. Žive oko 16 godina, a ponekad i više.

Pomeranac

Ovaj živahni mali pas je obično težak do 3 kilograma. Pametni su i veoma radoznali, a njegova faca koja podsjeća na lisicu i špicaste uši će vas šarmirati.

3

Oni su aktivni i vole svoj glas, tako da je potrebno da se rano kontroliše njihovo lajanje. Zahtjevaju i dosta češljanja, a dlaka im dosta opada.

Majmunski pinč

Njegovo lice podsjeća na majmuna, a sklon je i pravljenju raznih vragolastih nestašluka. U prosjeku su teški do 3-4 kilograma, a znaju da budu prgavi.

4

Ulogu čuvara shvataju veoma ozbiljno, a uz to voli i da se šepuri, što će vas sigurno nasmijati. Njihova nevjerovatna hrabrost će vas svakako zabaviti.

Jorkširski terijer

Ovi živahni mali psi provode dosta vremena istraživajući okolinu. Obožavaju da se ušuškaju pored vas i spavaju. Njegova svilenkasta dlaka se ne linja mnogo, tako da su pogodni i za one koji pate od alergije.

5

Svakog gosta će najaviti glasnim lajanjem, tako da je potrebno da se treniraju. Prema djeci imaju poseban odnos, a lijepo se slažu i sa drugim ljubimcima.

Maltezer

Maltezer je nježan, razigran i veoma lojajan porodici koja ga čuva. Njegova duža dlaka zahtjeva dnevno održavanje, ali se ne linja puno.

6

Prosječan maltezer je težak oko 3 kilograma, obožava da se igra i prednjači u takmičenjima poslušnosti. Znatiželjni i brzi, ovi maleni psi se super slažu sa svima.

“Teacup” psi (“koji staju u šolju”)

Prije svega treba naglasiti da ovo nije rasa pasa, već izraz koji se koristi za male primjerke u okviru određenih rasa, najčešće su to jorkširski terijeri i čivave. Oni su obično prerano rođeni štenci, koji zahtjevaju stalnu negu veterinara.

1

Pojedini surovi odgajivači su u njihovoj neodoljivosti pronašli način da zarade, pa pokušavaju sami da stvore ove malene štence. Oni su dosta skuplji, a mogu da žive samo par godina, i to sa dosta zdravstvenih problema, izuzetno krhkim kostima koje mogu da se polome čak i pri skoku ili padu sa fotelje.

/ljubimci.telegraf.rs/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender