26. 09. 2021.
Riješite se lošeg raspoloženja za 15 minuta!

Riješite se lošeg raspoloženja za 15 minuta!

Riješite se lošeg raspoloženja za 15 minuta!

Postavite sebi ova pitanja kako biste shvatili šta ne funkcioniše:

Šta me zaista muči?

Anksiozni ste i tužni, ali niste sigurni zbog čega? Vratite se unazad nekoliko sati ili dana. Vraćajte se mislima unazad sve dok ne otkrijete ono što zaista leži ispod vašeg lošeg raspoloženje, umjesto da okrivljujete vozača u susjednom automobilu.

Izbjegavam li nešto?

Lakše je upirati prstom u neljubazne prodavačice nego neljubaznog dečka. Ako nikako ne možete doći do korijena problema zapitajte se postoji li nešto što ni sami sebi ne želite priznati. Možda postoje neki problemi koji su se nagomilavali mjesecima? Ako samo i priznate što je pravi problem već ćete osjetiti veliko olakšanje, prije nego ga i pođete rješavati.

Fokusirajte se se na disanje

Duboko udahnite 10 puta. Disanje može ponovno vratiti ravnotežu u nervni sistem.

Napravite grafikon tortu

Nacrtajte krug i kreirajte kriške koje će predstavljati sve stvari koje vas uznemiravaju. Sam čin predstavljanja briga vizuelno će ih razjasniti što će pomoći da probleme lakše identifikujete, a samim tim i riješite.

Pronađite mirno mjesto

Najbolje bi bilo pronaći mjesto gdje možete potpuno isključiti sve ono što vam stimuliše mozak.

Ometajte se

Kada ste uočili problem, pronađite nešto što će vam skrenuti misli. Otvorite zabavnu web stranicu, slušajte muziku, gledajte filmove koji će vas nasmijati, družite se sa vedrim ljudima, šetajte, odnesite veš na pranje, operite suđe… To će vam pomoći da se smirite. I dok se vi na svjesnoj razini bavite nečim potpuno drugim, mozak će procesuirati informacije, te ćete se s problemom moći bolje nositi kada mu se vratite.

Uživajte u životu 🙂

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender