16. 10. 2021.
Arapi kupuju srpska imanja u FBiH

Arapi kupuju srpska imanja u FBiH

Arapi kupuju srpska imanja u FBiH

On je rekao da Arapi to rade preko posrednika, odnosno da osnivaju agencije i kupuju u ime preduzeća, te dodao da su mušterije i za njegovu kuću Arapi, ali da nije pričao s njima, već sa posrednikom koji je Bošnjak.

Јanjić je za “Pres Republika Srpska” precizirao da Arape zanima šira regija oko Sarajeva, što ranije nije bio slučaj, dodavši da trenutno Arapi kupuju manje atraktivne lokacije i da su cijene koje nude skromnije od ranijih iznosa koji su mogli da se dobiju od drugih kupaca.

Izvor ovog lista navodi da lokacije za koje su zaintresovani Arapi imaju zajedničku tačku – da zemlja koju kupuju ima i izvor vode te ističe da su se Srbi i Bošnjaci podjednako dali u trgovinu sa Arapima.

Da je u toku invazija arapskih ulaganja pokazuje i činjenica da su Arapi počeli sa gradnjom više od 30 vikendica u Dobroševićima u sarajevskoj opštini Novi Grad, navodi “Pres Republika Srpska”.

Osamdesetogodišnji Damjan Vanovac, čija je porodica prodala dio imanja jednom Arapinu, kaže da su dobili novca koliko su tražili, da nije samo on prodao imanje i da Arapi “pokupovaše srpska imanja oko Sarajeva”.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender