23. 09. 2021.
Nevjerovatno korisni savjeti za ljepotu

Nevjerovatno korisni savjeti za ljepotu

Nevjerovatno korisni savjeti za ljepotu

Četkice za šminku mogu potrajati duže ukoliko ih redovno perete sa malo šampona (ili blagog deterdženta za suđe) i malo mlake vode. Sušite ih položene na papirne maramice, jer ukoliko ih uspravite voda bi mogla da se slije u drvene drške i one na taj način propadaju brzo.

Nema potrebe da kupujete pilinge za tijelo. Možete ih jednostavno napraviti kod kuće i obično su efikasniji, a svakako jeftiniji. Jedan od najjednostavnijih i najpoznatiji je da pomiješate maslinovo ulje i šećer (ili morsku so) u razmjeri 1:2 i smjesi dodate par kapi esencijalnog ulja. Lagano je umasirajte na tijelo, ruke i noge pred tuširanje i onda se okupajte mlakom vodom.

Prije nego nanesete karmin, razmislite da li su vaše usne njegovane. Ni u ovom slučaju vam ne treba poseban piling ili kremica za usne. Izmiješajte jednake dijelove smeđeg šećera, maslinovog ulja i ekstrakta vanile, smjesu nježno utrljajte na usne i obrišite vlažnom maramicom. Tek tada je vrijeme za nanošenje ruža.

Kada dođe ljeto i vaš puder vam se čini previše svjetao, ne trebate odmah kupovati novi, tamniji. Dodajte samo malo bronzera u vaš svjetli puder i tu smjesu nanosite dok ne dođe vrijeme da kupite novi puder.

Ne stavljajte ljeti nikada previše pudera. Izgledaćete kao rastopljena tortica. Najbolji savjet je da pred sam izlazak iz kuće naneste hidratantnu kremu i sasvim malo pudera (izbjegavajte onaj u kamenu, a birajte kreme u boji ili BB kreme).

Za skidanje šminke jedan od najboljih prirodnih izbora je maslinovo ulje, posebno za šminku oko očiju. Samo ga nanesite na kuglicu vate i očistite lice. Pored toga što uklanja nečistoće, maslinovo ulje istovremeno hrani kožu.

Izvor: Lifepressmagazin

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender