25. 10. 2021.
U školama evidentirano sedam krivičnih djela

U školama evidentirano sedam krivičnih djela

U školama evidentirano sedam krivičnih djela

Davidovićeva je navela da su maloljetnici izvršioci i oštećeni u navedenim krivičnim djelima.

Zbog složenosti pojave maloljetničkog prestupništva i potrebe da se reaguje na sveobuhvatan način, kaže Davidovićeva, nadležne institucije Republike Srpske, među kojima je i MUP, rade strateški dokument protiv maloljetničkog prestupništva u Srpskoj.

“Koliko MUP Republike Srpske daje značaj ovoj problematici pokazuje i činjenica da, osim predavanja koja su u prethodnom periodu održana u školama, MUP vrši i dodatne edukacije policijskih službenika koji rade sa maloljetnicima”, istakla je Davidovićeva.

Ona je navela da je tim povodom prošle sedmice u Upravi za policijsko obrazovanje MUP-a Republike Srpske održan trodnevni interni kurs pod nazivom “Rad policije s maloljetnicima”, čiji su polaznici bili inspektori Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Prema njenim riječima, ovaj seminar će do kraja godine biti održan i u ostalim centrima javne bezbjednosti.

Ona je dodala da veliki efekat ima i uvođenje policajca u školama Republike Srpske, čime je vidno smanjen broj maloljetničke delinkvencije i vršnjačkog nasilja.

Davidovićeva je istakla da je urađen i priručnik za djecu i roditelje, koji sadrži osnovne informacije o internetu i internet-nasilju, te uputstvo kako se zaštititi od te opasnosti.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender