18. 10. 2021.
Zlatna plaketa Gradskom tamburaškom orkestru

Zlatna plaketa Gradskom tamburaškom orkestru

Zlatna plaketa Gradskom tamburaškom orkestru

Činjenica da su na festival, koji je okupio najbolje tamburaške orkestre iz regiona, pozvana dva orkestra iz Banjaluke dokazuje da tamburaška muzika u gradu na Vrbasu doživljava novi procvat, rekao je predsjednik Gradskog tamburaškog orkestra Spomenko Guzijan.

Prema ocjeni stručnog žirija, kaže Guzijan, Gradski tamburaški orkestar, pod dirigentskom palicom Јelene Јovanić, osvojio je maksimalan broj bodova prema gotovo svim kriterijumima koji su uzimani u obzir prilikom ocjenjivanja.

“Izbor programa, homogenost zvuka orkestra, interpretacija izvedenog programa Gradskog tamburaškog orkestra – bili su elementi koji su članove žirija ostavili nepodijeljene u odluci da ovom orkestru dodijele zlatnu plaketu”, rekao je Guzijan.

Tamburaški orkestar RKUD “Pelagić”, pod dirigentskom palicom Davorina Grozdanića, uz vokalnog solistu Ankicu Terzić, takođe je visoko ocijenjen, te je osvojio srebrnu plaketu.

Grand pri festivala je osvojio Brodski tamburaški orkestar.

Gradski tamburaški orkestar, tokom boravka u Rumi, prihvatio je prijedlog organizatora Festivala – Saveza tamburaških društava Vojvodine, da preuzme organizaciju narednog festivala, koji bi trebalo da bude održan 2015. godine u Banjaluci.

“Ovo je veliko priznanje i potvrda da je Banjaluka grad tambure i tamburaške muzike, s obzirom na to da bi ovo festivalsko nadmetanje trebalo prerasti u jedinstven evropski tamburaški festival, koji bi se bijenalno organizovao u zemljama gdje su tambura i tamburaška muzika dio kulturne baštine”, rekao je Guzijan.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender