18. 10. 2021.
BiH moguće graditi s drugim političkim snagama u Srpskoj

BiH moguće graditi s drugim političkim snagama u Srpskoj

BiH moguće graditi s drugim političkim snagama u Srpskoj

Tihić je ocijenio da na domaćoj političkoj sceni postoje političke snage koje su otvoreno protiv BiH.

“Normalno da mnoga rješenja ne možemo postići. Nema konsenzusa ako imamo političke snage koje negiraju državu BiH”, rekao je Tihić za Agenciju Anadolija, a prenose federalni mediji.

On je ocijenio da nema mehanizama kojim bi se riješila ta pitanja.

“Međunarodna zajednica, osim praznih upozorenja i ukazivanja, ne čini ništa drugo. Bojim se da će to trajati još neko vrijeme, dok se međunarodna zajednica ne uključi u aktivniju poziciju u BiH ili dok u Republici Srpskoj na scenu ne dođu političke snage koje će zajedno sa ostalima graditi jednu državu BiH, državu ravnopravnih naroda Bošnjaka, Hrvata, Srba i ostalih”, rekao je Tihić.

On je izrazio nadu da će “građani na sljedećim izborima prepoznati one političare koji negiraju BiH i shvatiti da je to njima na štetu”.

Prema njegovim riječima, situacija u BiH, unazad nekoliko godina, dosta je složena, te nema rješenja za mnoga pitanja.

“One snage koje su protiv BiH sada koriste mehanizme Dejtonskog sporazuma, te pokušavaju otežati rad ili onemogućiti rad institucija BiH. Takođe, žele otežati rad na postizanju novih rješenja kao u slučaju ‘Sejdić-Finci'”, kaže Tihić, tvrdeći da “mehanizmi Dejtonskog sporazuma sprečavaju rješavanje problema”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender