26. 09. 2021.
Potvrđena oslobađajuća presuda Periću i ostalima

Potvrđena oslobađajuća presuda Periću i ostalima

Potvrđena oslobađajuća presuda Periću i ostalima

Odbrane optuženih tražile su u završnim riječima oslobađajuću presudu, smatrajući da se ništa objektivno nije promijenilo u odnosu na prvostepeni postupak.

Sud BiH je 27. marta 2012. godine bivše policajce Stanice javne bezbjednosti u Kalinoviku oslobodio optužbi da su pomagali u progonu Bošnjaka, učestvujući u hapšenju civila i njihovom odvođenju u školu “Miladin Radojević” i “Barutni magacin”, gdje je najveći broj zatočenih ubijen.

Radivoje Lazarević, branilac Aleksandra Cerovine, rekao je da ne postoji uzročno-posljedična veza između dovođenja civila i njihovih ubistava, te da se to ne može povezati sa optuženima, koji su “samo izvršavali naređenje za dovođenje civila”.

Odbrana optuženog Perića ostala je kod završne riječi date pred prvostepenim vijećem, dok je Refik Serdarević, branilac Dodera, rekao da njegov branjenik nije učestvovao ni u kakvim radnjama kod opštine, gdje su civili dovedeni, osim što je bio na obezbjeđenju, prenosi Birn.

Odbrana Terzića osvrnula se na diskriminatorsku osnovu koja se odnosi na optuženog, navodeći kako je optuženi u to vrijeme imao 22 godine, te da je bio mladalački nezreo da bi mu iko povjerio diskriminatorsku namjeru i da bi ih Tužilaštvo, ako su postojali ti dokazi, do sada prezentovalo.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender