17. 10. 2021.
Privremena uprava u Beogradu?

Privremena uprava u Beogradu?

Formalni predlagač biće Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, a ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović kaže za taj list da će cio posao biti završen najranije do kraja ove sedmice.

“Čim se definitivno utvrdi sastav privremenog vijeća, formulisaćemo i prijedlog za sjednicu Vlade – rekao je Mirović.

Kako pišu Novosti, privremenu upravu u prestonici trebalo bi da je čine Siniša Mali, Goran Vesić, Milan Božić, Nikola Nikodijević i Aleksandar Krstić.

Prema informacijama lista, taj tim mogao bi u narednih nekoliko dana da dobije punu političku podršku svih vladajućih stranaka, kako bi do kraja nedjelje Vlada Srbije i formalno uvela privremene mjere u glavnom gradu.

Mali, Vesić i Božić kandidati su SNS, Nikodijevića imenuju socijalisti, dok Krstića predlaže LDP.

Naime, prema informacijama Novosti, stranka Čedomira Јovanovića definitivno je pozvana da učestvuje u privremenoj prestoničkoj vlasti i rukovodstvo LDP već je kandidovalo svog čovjeka.

Krstić je po zanimanju diplomirani pravnik, a za vrijeme Đinđićeve vlade 2002. godine bio je imenovan za direktora Uprave carina. Prije toga, obavljao je funkciju predsjednika gradske vlade u Nišu. Iako Nišlija, Krstić godinama radi u glavnom gradu i ušao je u Predsedništvo LDP kao beogradski stranački delegat.

Nikodijević je odbornik SPS u gradskoj skupštini, a obavlja i funkciju sekretara Izvršnog odbora Gradskog odbora socijalista. Od 2008. do 2012. godine bio je šef odborničke grupe SPS u Beogradu.

Ostali kandidati poznati su široj javnosti. Mali je Vučićev savjetnik za ekonomiju, Vesić politički konsultant i nekadašnji funkcioner DS i Beograda, dok je Božić, član GO SNS, bio čak i vršilac dužnosti gradonačelnika prestonice (od 30. septembra 1997. do 22. januara 1999), tada kao funkcioner SPO, podsjećaju Novosti.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender