22. 10. 2021.
Sa SDA dogovaramo strateško partnerstvo

Sa SDA dogovaramo strateško partnerstvo

Odgovarajući na pitanje s kim će HDZ pred naredne izbore blisko sarađivati, Čović je odgovorio da prije svega žele to dogovoriti unutar hrvatskog naroda.

“Uvjeren sam da ćemo mi to ovaj put uspješno završiti sa Hrvatskim narodnim saborom. Pretendiramo da dobijemo dvije trećine hrvatskih glasova. Željeli bismo da ovaj put, zbog specifičnosti narednih izbora i zbog presude ‘Sejdić-Finci’, i mnogih drugih stvari, idemo zajedno, i to ćemo ponuditi i svim drugim strankama. Što se tiče bošnjačkog naroda, intenzivno pregovaramo sa SDA o podlozi za jedan strateški dokument, jedno strateško partnerstvo između SDA i HDZ-a”, kazao je Čović.

Naravno, dodao je on, i među srpskim strankama žele imati partnere.

Na pitanje šta će se događati s Mostarom, Čović je odgovorio da je “Mostar jedan paket koji dogovaramo sa SDA”.

“Ako budu išli dogovori kako smo ih posljednji put u Sarajevu dogovorili, a naredni bi trebali biti ovdje u Mostaru, vjerujem da nema nijednog razloga da Mostar, Hercegovačko-neretvanska županija i Središnja Bosna i sva druga pitanja ne budu na istom stolu istovremeno riješena. Ako to dogovorimo sa SDA u narednih 15-20 dana, onda nema razloga da do kraja godine i za Mostar nemamo vrlo jasno riješeno pitanje. Mislim da će za Mostar biti pravljeni izbori istovremeno kada budu opći izbori”, otkrio je Čović za Radio BiH.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender