DK: Ko će zamijeniti Tipsarevića?

DK: Ko će zamijeniti Tipsarevića?

DK: Ko će zamijeniti Tipsarevića?

Bozoljac će skoro sigurno igrati u dublu sa Zimonjićem, tako da je malo vjerovatno da će se pojaviti na terenu i u singlu. Naravno, postoji i mogućnost da Đoković zaigra i u dublu, pošto Tipsarevićevom povredom subotnji meč dodatno dobija na značaju.

Najozbiljniji kandidat jeste 23-godišnji Dušan Lajović, trenutno 117. teniser na svetu. Nedavno je osvojio čelendžer u Seulu, a ove sezone osvojio je još jedan trofej – u junu u italijanskoj Kaltaniseti na šljaci. Ove sezone zaradio je 101 hijadu dolara.

Lajović je visok 183 cm, najviše voli brzu podlogu, igra jednoručni bekhend, a najbolji rezultat na ATP nivou ostvario je 2011. godine u Sankt Peterburgu, kada je igrao četvrtfinale.

Ove sezone Lajović je savladao dvojicu tenisera iz Top 100, ali obojicu zahvaljujućip predajama – Julijan Raster, 88. igrač svijeta, predao mu je prije početka meča, a Filipo Volandri (91) predao je pri vođstvu Lajovića 6:4, 4:0.

Filip Krajinović ima 21 godinu, trenutno je 227. na svijetu, a najbolji plasman u karijeri mu je 170. mesto, juna 2010. godine. Povrede su usporile njegov napredak, a nedavno je u Kazablanci stigao do polufinala.

Prethodno je igrao tri finala na fjučersima, a ove godine ukupno je zaradio 29 hiljada. Krajinović je visok 185 cm i produkt je Akademije Nika Bolitijerija.

Ni Krajinović ove sezone nije dobio nikoga iz Top 100, a najveći mu je trijumf nad 109. na svetu Janom Hajekom, Čehom koji je predao meč nakon što je srpski igrač osvojio prvi sa 7:6. Dobio je i Jirji Veselog, tada 126. na svetu, u maju u Samarkandu.

Ilija Bozoljac trenutno je 238. na svijetu, ima 28 godina i visok je 193 cm. Nedavno je igrao finale na turniru u Fergani, u Uzbekistanu, a u prvoj polovini godine osvojio je tri fjučersa.

Bozoljac se odlikuje snažnim servisom, što mu je najveći adut u igri. Ipak, on će najvjerovatnije biti par Zimonjiću u dublu i mali su izgledi da zaigra i u singlu.

Bozoljčeva najveća pobjeda u singlu ove godine ostvarena je nedavno u kvalifikacijama za turnir uz Beču, kada je Ilija savladao 113. igrača sveta Adrijana Ungura, prije nego što je u prvoj rundi glavnog žrijeba u tri seta ispao od Robina Hasea.

Janko Tipsarević povrijedio je petu i najverovatnije neće moći da igra protiv Češke u finalu Dejvis kupa, 15-17. novembra u Kombank areni.
Izvor. B92 | SO

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender