23. 09. 2021.
Konkurs za stipendije od naknade poslanika

Konkurs za stipendije od naknade poslanika

Konkurs za stipendije od naknade poslanika

Stipendije će prvenstveno biti dodjeljivane na osnovu socijalnog statusa studenta, pa će tako prednost imati studenti iz socijalno ugroženih porodica, studenti iz porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca i studenti bez jednog ili oba roditelja, navodi se u saopštenju Unije studenata.

Među prioritetima biće i studenti sa invaliditetom koji ne ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, kao i studenti koji su do punoljetstva bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu i hraniteljske porodice.

Uslov za dobijanje ove stipendije je da studenti ne primaju drugu stipendiju iz javnih izvora finansiranja, a izbor studenata kojima će biti dodijeljena stipendija izvršiće komisija sastavljena od predstavnika poslaničkih grupa i Unije studenata.

Unija studenata ranije je uputila inicijativu svim parlamentarnim strankama sa sjedištem u Srpskoj da njihovi poslanici izdvoje mjesečno 100 KM u Fond za studentske stipendije.

Ovoj inicijativi odazvali su se svi poslanici SNSD-a i DNS-a, ukupno njih 44, i tolikom broju studenata biće dodijeljena stipendija.

Iz SP-a i NDP-a Uniju su obavijestili da njihovi poslanici već stipendiraju određeni broj studenata, te da se zbog toga neće uključiti u realizaciju inicijative Unije studenata.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender